Tuin bij vrijstaand woonhuis in Voorthuizen.

Wensen vooraf van de opdrachtgever:

  • veel bloemen
  • waterpartij
  • hoogteverschillen benutten
  • intensief onderhoud geen probleem
  • paden zonder treden

Ingrijpende renovatie van de tuin met lichte hoogteverschillen met de buurtuinen

  • de bestrating is gehandhaafd of hergebruikt
  • een aantal bomen zijn gehandhaafd

Detail van de beek met oeverplanten.

De beek stroomt over een lengte van 20 meter vanaf het hoger gelegen terrasje rechts achter in de tuin naar de forse vijver bij het huis.

Een pergola met klimplanten als doorgang naar de tuin, weelderig beplante verhoogde borders, aansluitend bij het huis, zetten het huis in het groen.

Het inpassen van de bestaande bomen geeft de tuin een volwassen aanblik, ook de beplanting uit de buurtuinen draagt daaraan bij.

 

terug / naar boven




Het is goed om te bedenken welke elementen u in de tuin zou willen en in welke stijl of sfeer dit zou moeten zijn.